Till innehåll på sidan

Kajak & kanot

Paddla kajak och kanot i Koljöfjorden.

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Det menar i alla fall amerikanska CNN som kallar västkusten ett paradis för kajakpaddling. Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser med orörda nationalparker, mysiga sjöbodar, vilda vatten och spegelblanka kanaler. Bokenäset ligger mitt i hjärtat av härligheterna och ni har alla möjligheter i världen att bli ett med naturen.

Juli månad bjuder ofta på fantastiskt väder men det är också flest människor och båtar i skärgården då. Ett tips är att istället paddla ut i slutet av augusti då du har skärgården för dig själv. September är en fantastisk månad för paddling. Även maj och juni när ”skärgården vaknar till liv” är att rekommendera.

Under 2023 samarbetar vi med BlåGrönt Liv och bokningar av kajak går via dessa. app.outventures.se

Kanoter/Kanadensare bokas in via Destination Bokenäset bokning@bokenaset.com eller 0522-60 44 00
Bokningsbara tider 09:00 – 11:30, 12:00 – 14:30, 15:00 – 17:30
395 kr per bokningsbart pass
Kanoterna tar 2 vuxna samt ett mindre barn

Inga förkunskaper behövs

Kajak och kanotpaddling passar både nyfikna nybörjare och vana paddlare. Viken du går i vid är långgrund så du har gott om utrymme att testa på utan att behöva vara på djupt vatten.

Känner ni er väldigt nya för fenomenet så säg till vid bokningstillfället så kan vi ge er extra instruktioner över hur ni gör. Flytväst finns på plats så det enda ni behöver tänka på är oömma och bekväma kläder samt ett öppet sinne så att ni kan ta emot alla intryck från den bohuslänska Koljöfjorden.

Paddla kring Orust och fjordarna

Längre söderut i fjordlandskapen kring Orust finns andra härliga paddlingsupplevelser. Här kan man sakta och stilla glida runt i skyddade vatten, i ett av Evert Taubes absoluta favorit områden. Handelsman Flink, Maj på Malö och Malö strömmar är visor med direkt koppling till dessa fina och skyddade farvatten.

Om man i stället väljer att paddla på utsidan, väster om Orust rekommenderas varmt ett besök på Gullholmen innan man fortsätter söderut i den örika skärgården förbi Hälleviksstrand bort mot Mollösund. Är vädret fint är en sväng ut till Käringön ett ”måste”.

Paddla kring Lysekil och Skaftö

Kustlinjen söderut har en spännande karaktär med massor av kanaler och mindre öar. Lysekils skärgård erbjuder Sveriges vildaste vatten. Missa inte Brandskär som är det perfekta utflyktsmålet eller den mäktiga lodräta väggen på Bläckhall. Vill man testa på en längre tur så kan man paddla söderut till Gåsön i Grundsunds fina skärgård. Här finns kala bohuslänska klippor som formats av tid och hav i tusentals år.