Restaurang

Utifrån säsongens råvaror och med naturen som inspiration, skapar vi njutning från morgon till kväll. 
Önskar ni bara besöka oss för en god middag är ni varmt välkomna, förboka gärna så vi kan ta hand om er på allra bästa sätt. 

Under v 27-31 håller vi öppet restaurangen alla dagar.

Välkommen till Restaurang Västersalt alternativt Fröken Esters Skafferi på Bokenäset. 

 

Vår mat

Frukost

Morgonens första kaffe och ni vakna med de första solstrålarnas dans på det spegelblanka vattnet. Möt en ny dag med lugnet, tystnaden och vår generösa frukostbuffé, full av allt du kan önska.

Här hittar du omtyckta frukostklassiker, frukter och grönsaker, nybakat bröd, pannkakor, fil och yoghurt, juice, ägg, bacon, nybryggt kaffe – alltid med det lilla extra. 
Förboka frukost i vår restaurang om ni inte har den inkluderad i rumspriset och tänk på de rådande omständigheter och följ våra åtgärder i restaurangen. 

Lunch

Sommarsäsong v 27-31
Då hittar ni lunchservering hos oss alla dagar 

Vår, höst och vintersäsong
På lördagar hittar ni lunchservering hos oss mellan kl 12-14. Mellan v 32 - v 26 har vi enbart öppet luncher för konferenser och grupper som besöker oss. Kontakta oss för mer information.

Önskar ni boka lunch under höst, vinter eller vårsäsong? Kontakta oss med er förfrågan via bokning@bokenaset.com
Berätta! Firar ni något, eller någon? Vill ni äta vegetariskt? Glutenfritt? Önskar en Havsbastu efter maten? Oavsett ert äventyr - Välkommen till bords för lunch hos oss på Destination Bokenäset! 

Ät gott & umgås

Restaurang Västersalt 

Under våra 4 årstider hinner vi uppleva många magiska nyanser, smaker, dofter och säsonger - därför tar Västersalt form på olika vis under olika delar av året.

Från slutet på juni till slutet på augusti har vi öppet varje dag för att erbjuda våra sommargäster allt från musslor och fisksoppa till härliga a la carte rätter. Vår terass finns tillgänglig för magisk utsikt över Koljöfjorden samtidigt som ni kan inta något gott att äta och dricka. Vi finns öppet för er för dygnets alla måltider. 
Från slutet på augusti under hela vintern och fram till varmare juni gästas Destination Bokenäset av konferensgrupper, evenemang, grupper och privatgäster med upplevelsepaket. Detta är vårt huvudfokus och alla måltider i vår restaurang önskar vi förbokas. 

Vi rekommenderar alltid bordsbokning då vi allt som oftast kan vara abonnerade av större slutna sällskap, fullbokade av vardagliga skäl eller har stängt vissa dagar för att optimera vår verksamhet - men alla är alltid varmt och hjärtligt välkomna och vi tar med kärlek emot er bokning via +46(0)522-604400 eller bokning@bokenaset.com 

Västersalt logo

Bokenäsets hemtrevliga restaurang där den storslagna utsikten ger mersmak.

Denna fantastiska plats på jorden är med oss i allt vi gör, även i restaurangen som är döpt efter det salta västerhavet utanför.

Så långt som möjligt bygger vår meny på säsongens ekologiska och närproducerade råvaror. All fisk vi serverar är MSC-märkt och allt kött kommer från vår närmaste granne. Med detta som utgångspunkt serverar vi förstklassig frukost, lunch och middag i en behaglig miljö som går i saltstänkta blågröna toner, där mässingsaccenter skiner ikapp med vågornas glitter och träinslag minner om de bohuslänska skogarna.
Varmt välkommen!

Iskalla ölflaskor väntar i baren på att få bli serverade till gäster i restaurang Västersalt
Recension från Facebook

Mysig atmosfär

Alltid fantastisk bra mat og god service! Et stort pluss for utrolig smakfulle lokaler og herlig utsikt! @Kristine Toverud, februari 2018

Recension från TripAdvisor 

Dinner with a view!

Trevlig restaurang där man både kan sitta inomhus i en mycket trivsam matsal eller på det stora trädäcket med fantastisk havsutsikt! Middagen var utsökt och frukostbuffén gedigen! Väl värt pengarna. @Olle F, juni 2017

Bröllop och festligheter

Säg ja till Bokenäset och låt bröllopet bli en oförglömlig dag

Längs den västsvenska kusten finns flera bedårande idyller som lockar till vigsel och fest. Men ingen kan liknas vid Bokenäset.

Det vackra landskapet och våra fina lokaler ger alla förutsättningar för en fantastisk dag i kärlekens tecken. Vi hjälper er med allt ni önskar för att firandet ska bli ett minne för livet. Vi fixar allt från fotograf, florist och hårstylist till vigselplats och menyer. Förutom bröllop anordnar vi såklart alla tänkbara festligheter och tillställningar.

Läs mer här