Kafé

Bokenäsets ljusa vardagsrum med fika och bar. Slå dig ner och koppla av i en skön, bohemisk atmosfär med konstnärliga anor.

Esters logotyp

Vårt kafé har en egen historia om konst och kärlek

Unna dig en mysig förmiddagsfika, en kall öl efter sista doppet eller en stunds brädspel med familjen när mörkret lagt sig.

Kliv in i en mysig miljö med en unik historia i väggarna. Vårt kafé hämtar inspiration från nationalromantiken kring förra sekelskiftet och är döpt efter skådespelerskan Ester Sahlin, den dansk-svenska konstnären Ole Kruses stora förälskelse. Kruse var en viktig person i kretsen av unga konstnärer, författare och skådespelare i Göteborg runt 1900. Här på Bokenäset hade han sin kreativa fristad.

Soffor och bord i kafét Fröken Esters Skafferi på Bokenäset Hotell & Konferens i Bohuslän
Något att äta

Äkta svensk fika

I Bokenäsets kafé serverar vi gott kaffe och hembakade kakor och bullar. Har du tur har Fröken Ester precis tagit den omtalade äppelpajen ur ugnen. Och missar du den finns här också bar med starkare förfriskningar som muntrar upp igen.

Det ursvenska fenomenet fika sprider sig som en löpeld över världen. Känslan när du kliver in i Fröken Esters Skafferi är att det är härifrån begreppet stammar. I hemtrevlig miljö med inspiration från 1900-talets början kan du alltid få en riktigt god kopp kaffe. Och naturligtvis, godsakerna som hör till.

Sommarkafé & Konferensfika 

Från vår meny "7 sorters kakor" kan du under sommaren välja bland paj, bullar, mjuka kakor och småkakor. I baren finns också smoothies, milkshakes, kulglass, snacks och drinkar. 

Sommarkaféet är öppet varje dag 12.00-23.00 mellan v.25-32, och därefter återgår vi till att servera smarriga konferensfikor, födelsedagsfikor, fördrinkar, drinkar, glöggmingel och bröllop

I vår brokiga samling sittgrupper är det bara att slå dig ner och ta in den skyhöga mysfaktorn. I kaféet finns en öppen brasa vid regniga dagar eller kallare årstider, och möjlighet att sitta mer eller mindre avskilt. Allt för att låta dig njuta fikan precis så som du vill. En trappa ner finner du ytterligare en nyans av mysfaktor, nämligen Biblioteket med fler sittsköna soffor, fåtöljer och sittsköna utrymmen.