Fiska makrill i Koljöfjorden 

Säsong: Maj - september 
Gruppstorlek: 4 pers per hyrbåt, 8 pers totalt ute samtidigt
Tidsåtgång: 2 tim - en heldag

Ut på tur 

En äkta bohuslänsk aktivitet med charm från förr

Att "dörja makkel" som vi säger här i Bohuslän är en typisk sån grej man alltid gjort om somrarna. Gammal som ung, nybörjare som proffs så är det få saker som är så rofyllt och spännande samtidigt. 

Här i Koljöfjorden sägs makrillen trivas otroligt gott, och har man tur kan man få riktigt mycket fisk om man bara har lite tålamod. För tur finns inte i fiskets värld. Allt handlar om skicklighet, planering och dolda talanger. Det är sedan gammalt.

Hyra båt

Makrillfiske är normalt sett en förmån man har om man har tillgång till egen motorbåt, vilket inte så många har idag om man inte är bosatt på kusten. Det vill vi ändra på. 

Våra hyrbåtar är enkla, lättmanövrerade och tillgängliga helt på era villkor. Ni kan hyra dessa här, alternativt via +46(0)522-604400 eller bokning@bokenaset.com. I vår reception kan ni också hyra dörj (fiskeutrustning) till er fisketur om ni inte har med er egen utrustning. 

Om makrillen

Bohusläns landskapsfisk makrill är en tonfisk i miniatyr. En fiskart som verkligen ger järnet så fort den bitit tag. Längs Västkusten kallas den för Gaisare, blåbär, gåting och den mindre makrillen för spirr. Faktum är att just makrill är och förblir sommarfisken nummer ett för många Västkustbor.

Sommar, sol, semester och makrill. Många förknippar havets trimmade torped med just detta. Oavsett hur du fiskar efter makrill är fisken vacker att vila ögonen på, en höjdare på matbordet och en pilsnabb kämpvillig sportfisk. Lika schysst för Omega 3 jägare som för fiskaren som har barnasinnet kvar. För är det någon gång en fiskare börjar skratta och njuta av fisket är det när makrillen blixtsnabbt rusar kors och tvärs efter hugget.

Kontakta oss

Vill du veta mer om att fiska makrill?
Att fråga är helt förutsättningslöst och vi svarar gärna på dina frågor.

Aktiv & hjärnstark

Fler aktiviteter till havs